• Steevast werd bij Berkum TV na de aandacht voor de wedstrijd van Berkum 1 en de gesprekken in de Businessclub, een item geproduceerd dat alle facetten van de voetbalclub onder de aandacht bracht.Geïnspireerd door de geplaatste succesbalk en bijhorende fotocollage, wilden we de laatste uitzending compleet maken met "Het Berkum team aller tijden".

In alle stilte werden in maart voorbereidingen getroffen voor dit afsluitende item, en nadat er enthousiast gereageerd werd door de bijna 50 gevraagde Berkummers, om hun favoriete opstelling kenbaar te maken kreeg het TV item meer gestalte. De stemmen werden verzameld en geteld en zo ontstond, objectief het meest mooie en bepalende 11-tal.

De vervolgstap was om de (oud)spelers te verrassen en te interviewen om het beeldverhaal als soort van reünie compleet te maken. Mooie gesprekken volgden, waarin al gauw bleek dat door clubliefde en clubgeschiedenis van de geportretteerde spelers, dit geen kort item mocht worden, maar een op zich zelf staande special die als documentaire de clubhistorie van Berkum weergeeft. Deze ruim één uur durende special is nu te bekijken, en blijft via YouTube en deze website beschikbaar. Prachtige clubverhalen om de rijke geschiedenis van de VV Berkum nog eens helemaal te beleven, opgetekend door clubspelers uit de periode 1961-2019.

Voor de mensen die hun nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen, is ook eenvoudig door de aflevering heen te scrollen; Vanaf 1:20  praten we met een bloedfanatieke keeper met analyserende adviezen voor doelverdedigers. Vanaf 11:34 komt de meest genoemde, stille en solide linksback, die een meerwaarde was voor Berkum 1 weer in beeld. In de toekomst zien we hem weer vaker op de Vegtlust. Op 15:25 is het terugkijken en genieten van een geweldige tijd en een dito linker centrale verdediger Vanaf 21:26 praten we met de andere centrale verdediger, en duiken we in de (oer)geschiedenis van het voetbal in de weilanden rond Berkum anno 1923. Lokale Berkumse geschiedenis, de daarop volgende hoogtepunten in de jaren 70 en de innovaties bij een groeiende dorpsclub, de facetten van trainen en scouten bespreken we vanaf 31:28 met de voormalige rechtsback, en praten we uitvoerig over de trainer Jan de Roos, en over de toekomst.

Helaas is de gekozen linkermiddenvelder niet meer te interviewen, ingehaald door de tijd, houden we deze speler in dierbare herinnering vanaf 41:48 Na 43 minuten praten we met de sympathieke aanvoerder, die Berkum trouw blijft. Vanaf 47:28 komt er nog een actieve voetballer aan het woord. Weliswaar nu bij het 45+ team, maar als pupil al actief bij Berkum. De voorhoede wordt besproken met het drietal gekozen aanvallers. Vanaf 52:32 de meest genoemde rechtsbuiten, een speler als telg van een echte Berkum familie, een topscoorder en clubvrijwilliger. Na 56 minuten praten we met de onbetwiste linksbuiten, en komen aspecten als gezin, geloof, voetbal en Hart voor Zwolle aan bod. De onbetwiste spits in het Berkum team aller tijden komt nog éénmaal het veld oplopen vanaf 1u.05 en kijkt terug op zijn tijd na de Ajax jeugd bij VV Berkum. Daarmee is het Berkum team aller tijden compleet, en kunnen we terugkijken op mooie tijden en een mooie afsluitende productie voor Berkum TV.

Een speciaal woord van dank is er voor de grote schare Berkummers die anoniem een lijst met de favoriete opstelling indienden, zij zorgden voor de representatieve invulling. Ook dank voor Paul en Martin van de stadszender van Zwolle, RTV Focus TV, voor de facilitaire ondersteuning voor de locatie opnamen. En dank aan Ylja Boeve die als voice-over de rangen en standen perfect wist in te passen.

Veel kijkplezier !

Klik op deze balk om de BERKUM TV special te bekijken