• Ondersteuners Jeugdopleiding (OJO’s) vvBerkum

  Vanaf het huidige seizoen 2019-2020 zullen Marcel Hoefman en Ben Cohlen starten als ondersteuners van de jeugdopleiding van VV Berkum van O-13 tm O-19. Ben en Marcel zijn beiden al lange tijd actief lid van VV Berkum. 

  Omdat Rinke Borger zich als Hoofd Jeugdopleiding met name zal bezighouden met de selectieteams Junioren, zullen Marcel en Ben hun meeste aandacht richten op de trainers en spelers van de overige teams. 

  Tijdens een kort kennismakingsgesprek met de individuele trainers zullen de OJO's vooral vragen stellen en luisteren. Wat hebben de trainers nodig van de OJO's, wat missen ze, hoe kunnen de OJO's helpen, hoe kunnen de trainers zich verder ontwikkelen, hoe ga je om met pubers en jongvolwassenen, hoe leren deze jongens en hoe motiveer je ze, om maar enkele voorbeelden te noemen. 

  Tijdens het seizoen zijn Marcel en Ben zowel tijdens wedstrijden als trainingen regelmatig langs de lijn vinden, in gesprek met spelers en trainers en hun hulp aanbieden daar waar nodig. Verwacht geen technische en tactische adviezen, daar zijn anderen voor.  

  De Ondersteuners Jeugdopleiding zijn geen aanspreekpunt voor ouders of leiders, die kunnen zich bij problemen of vragen richten tot de coördinatoren 

  Samen met Rinke, zullen Marcel en Ben verslag doen aan het Bestuur Junioren, en gesignaleerde problemen of juist mooie kansen daar bespreken. Zo kunnen zij met de opgedane ervaring op langere termijn input leveren aan het plan jeugdopleiding en ondersteunen bij het behalen van certificering door de KNVB. 

  Marcel en Ben hebben er zin in om deze nieuwe functie in dit proefjaar invulling te geven en hopen zo een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling en het speelplezier van de spelers.