• Gisteravond hebben de jongens van JO17-1 de afsluitende wedstrijd van hun wintercompetitie gespeeld. Uit tegen Oranje Nassau JO17-1 werd het in Almelo een prachtige voetbalavond in het sfeervolle Heracles stadion.

Aangemoedigd door de vele mee gereisde ouders, broertjes en zusjes begon Berkum enigszins gespannen aan de wedstrijd.Kwam dit door de indrukken van het stadion of door de spanning voor de 5e plek in de 7e Divisie?  Door één van de schaarse aanvallen van de tegenstander kwam Berkum op een 0-1 achterstand welke uiteindelijk door 2 welverdiende doelpunten werd omgebogen naar een 1-2 voorsprong met rust.

In de rust hebben de trainers Robin en Kevin de puntjes op de i gezet en begon Berkum voortvarend aan de 2e helft. Door goed veldspel en effectiviteit in de afronding liep Berkum uit naar een 1-4 voorsprong. Door een tegengoal moesten de jongen zich op 2-4 even herpakken en kreeg onze tegenstander ook verschillende mogelijkheden om te scoren. Uiteindelijk werd later in de 2e helft door een benutte strafschop en vrije trap de eindstand van 2-6 op het bord gezet. Daar waar PEC Zwolle afgelopen weekend in Almelo verzuimde om de punten mee te nemen naar Zwolle slaagde Berkum JO17-1 daar wel in. Het was een bijzonder geslaagde voetbalavond waarbij de overwinning werd gevierd als een kampioenschap.

Uiteindelijk heeft het elftal beslag weten te leggen op de 5e plek in de zware 7e Divisie! Vol goede moed zal over 2 weken de competitie hervat worden waarin de doelstelling aangescherpt zal worden. Het elftal staat, mede door de ingeslepen automatismen door de trainers, voor attractief voetbal met een aanvallende spelopvatting. U bent van harte uitgenodigd een komende weken een kijkje te komen nemen bij de thuiswedstrijden!