• Puntendeling voor Berkum twee.

Afgelopen zaterdag 2 februari stond er voor Berkum 2 weer heel wat op het spel. Tegen VVOG 2 konden de Berkumers goede zaken doen voor wat betreft de stand in de Hoofdklasse A.

Talenten met toegevoegde waarde.
    Ook het gegeven dat Jens Borger, terug van een stage in Zwitserland, weer aansloot bij de talenten van Berkum 2 gaf een goed gevoel. Daarnaast mag en kan Berkum 2 al een tijdje van Jeroen van Brummen gebruik maken en daar heeft ieder elftal altijd wat aan. De allrounder kan op iedere positie uit de voeten en gaat altijd voorop in de strijd. Een compliment is dan zeer zeker op zijn plaats en een bedankje richting Berkum 5.

Lering uit vorige wedstrijd tegen VVOG 2.
    De vorige wedstrijd tegen VVOG 2 kenmerkte zich door veel doelpunten. Destijds kwam Berkum 2 binnen 10 minuten op een 2-0 achterstand te staan, maar herpakte zich uiteindelijk en won in Harderwijk met 2-5. Berkum 2 was gewaarschuwd!

Binnen een vloek en een zucht: 0:1
    Maar alle waarschuwingen vooraf ten spijt, het mocht niet baten. Al binnen 48 seconden stond Berkum 2 achter tegen VVOG 2.
    VVOG 2 ging als een mes door een warm pakje boter zo op doelman Huib Veurink af en rondde het ook bekwaam af.
    Even stond Berkum 2 perplex. Dit had toch niet weer mogen gebeuren?

Verdediger VVOG helpt een handje: 1:1
    Maar goed. Nog genoeg tijd te spelen. En dus ging Berkum 2 langzaam aan wat beter spelen zonder daarbij echt goede mogelijkheden te creëren in het eerste kwartier.

Na 25 minuten schoot Jeroen Horstman, na een mooie aanval, de bal verassend hard over het gladde veld, maar de keeper van VVOG 2 kon redden.
    Verder was de wedstrijd in de eerste helft redelijk in balans. Er waren voor beide ploegen niet veel kansen. Af en toe kwam Berkum 2 er dan toch tussenuit.
    Stef Alkema werd op randje zestien neergelegd en de vrije trap die Jeroen van Brummen nam kwam tegen een hand van een verdediger van VVOG 2.
    De scheidsrechter wees naar de stip en Bart Pleijsier nam zoals wel vaker ( 5e penalty! ) dit jaar zijn verantwoordelijkheid: 1-1. Rust.

Berkum 2 zoekt meer de vleugels, maar er vliegt er één in van VVOG 2.
    Na rust was het zaak om door te drukken, meer de zijkanten te zoeken en dan de 2-1 forceren.

Ook deze goede voornemens pakten anders uit. Na een afgeketst schot kwam de bal voor de voeten van een middenvelder van VVOG 2 die binnenschoof. De handen van Huib Veurink konden de bal net niet goed genoeg wegdrukken.
    Zo scoorde VVOG 2 uit een tegenstoot 1:2.

Jeroen herstelt evenwicht: 2:2.
    Acht minuten later was het echter weer raak voor Berkum 2. Uit een dood spelmoment. Jeroen van Brummen schoot een slim bekeken vrije trap laag langs/onder de muur en de lange keeper van VVOG 2 stond aan de grond genageld.

Wedstrijd open, maar niet het doel van de tegenstander.
    Met nog een half uur te spelen lag de wedstrijd nog helemaal open. In de 72e minuut leek Berkum 2 op voorsprong te komen, toen Daniël Holsappel alleen op de keeper af ging. Was het de twijfel tussen een schot of een pass op Bart Pleijsier? Die twijfel zorgde in ieder geval ervoor dat er niet werd gescoord. Even later kwam VVOG 2 weer goed weg. Dit maal door een wonderschone vrije trap van Mattijn Huizinga. De pas in het huwelijksbootje gestapte linksback zag zijn schot op de lat uiteen spatten.

Pluim voor de goalie van VVOG 2, pech voor Berkum 2.
    In de slotfase kon het nog beide kanten op gaan, maar het was toch met name Berkum 2 dat nog twee goede mogelijkheden kreeg. Twee keer via Stef Alkema. Eén keer zag hij zijn schuiver vanaf de zestien gepakt worden door de keeper en even later van dichterbij stond opnieuw de Harderwijkse goalie in de weg.

Daar had Berkum 2 de overwinning nog kunnen pakken in de dying seconds. Dat gebeurde niet en zo eindigde deze wedstrijd in 2-2.

Volgende week spelen we een belangrijke wedstrijd uit bij Sparta Nijkerk 2.
    Wil Berkum 2 nog aanhaken bij de bovenste ploegen, dan moet het  winnen. We gaan ervoor zoals iedere wedstrijd??.

Opstelling:
    Huib Veurink, Jeroen Horstman, Mattijn Huizenga, Chris Hutten, Sam Borger, ( 46e  Jasper Beltman ) Daniel Holsappel, Erik Bos, ( 68e Joost Baas ) Dennis Snel, ( 74e Jens Borger ) Stef Alkema, Jeroen van Brummen, Bart Pleijsier.

• Links: Bart Pleijsier; Midden: jeroen van Brummen.

•   Team Gespeeld Punten
    1 HHC Hardenberg 2 13 28