• Tanja Vaartjes: Vrijwilliger 2018.

Op onze Algemene Ledenvergadering (21 november jl.) is door onze Bestuursgroep Leden & Vrijwilligers de Vrijwilliger van het Jaar voorgedragen.
    Aan de hand van een aantal opsommingen van de op dat moment nog onbekende kandidaat werden we langzaam toe geleid naar de ontknoping.
    Lucy Boeve deed dat aan de hand van onderstaand verhaal.

--------------------------------------------------------------------

In de serie bijzondere dagen in Nederland kennen we onder andere ‘de derde dinsdag van september’, waarbij in Den Haag het landsbelang op de agenda staat.

Voor onze vereniging is de vierde woensdag van november zo’n dag: het VV Berkum verenigingsbeleid wordt voor het voetlicht gebracht.

Bij ons geen koetsen, hoedjes, koffertje of andere parafernalia.
    Gewoon wat zakelijke dingen, met daarnaast ook een intermezzo dat door velen als een hoogtepunt van de ALV wordt ervaren: ‘De Vrijwilliger van het jaar’.

Onze bestuursgroep (Leden & Vrijwilligers), kreeg dit jaar een aantal nominaties binnen, waaruit het moeilijk kiezen was. Zowel vrouwen als mannen werden voorgedragen.

Hoewel er hier vanavond voor het merendeel mannen aanwezig zijn, zien we binnen de club steeds meer meisjes/vrouwen. Een mooie ontwikkeling.

Wie o wie’ is er dit jaar onder ‘valse voorwendselen hier naar toe geleid?

Onze persoon is al een aantal jaar lid; voetbalt zelf niet meer, maar familieleden zijn nog wel actief.

De maatschappelijke carrière heeft weinig of niets te maken met voetballen????????..
    Álhoewel??.?

Ik moet in dat verband denken aan een spreuk die bij Sportclub Heerenveen in de kleedkamers hangt. U vraagt zich nu af: ‘Wat is die spreuk?’

Ruim je rotzooi op, want je moeder werkt hier niet!

Deze is aan de muur gehangen om jeugdspelers te manen de kleedruimte netjes achter te laten.

Wat heeft dit met onze vrijwilliger te maken die we op het oog hebben?
    Tweeledig:

a)     Aan de ene kant: opruimen, daarmee timmert ze maatschappelijk aan de weg.

b)     en aan de andere kant: moederschap; het zorgzame: lekker eten verzorgen, gezonde hapjes klaar maken, organiseren van feestjes, enz.

Kortom, onze vrijwilligster is op vele fronten actief.

In de omschrijving die wij ontvingen staat letterlijk: ‘Je kunt haar wakker bellen als er iets is, dat opgelost moet worden op de Vegtlust’.

Ik som, naast de hand- en spandiensten die ze verricht,een aantal werkzaamheden op:

- bardiensten

- keukendiensten

- elftalleidster

- wedstrijdsecretariaat

- organisatie van het Cees Spanhaak toernooi

- bestuurslid bij de Dames

Beste aanwezigen, we zijn ontzettend blij met haar!

Mag ik uw applaus voor de vrijwilliger van het jaar 2018: Tanja Vaartjes

--------------------------------------------------------------------