• F-league

Kom jij ook wedstrijdjes voetballen in het team van Juventus, Barcelona, Manchester United of Bayern München?

Op 21 september beginnen we weer met de F-League bij VV Berkum. Elke vrijdag trappen we af om 17.45 uur op het hoofdveld van sportpark De Vegtlust. Je speelt met drie of vier teamgenoten in je eigen teamkleuren twee wedstrijdjes van 20 minuten. Om 18.45 uur zijn we klaar.

Jongen of meisje, geboren in 2012 of 2013 en heb je interesse?

Schrijf je snel in als lid via www.vvberkum.nl of neem contact op met Jan van Anken (Janvananken@gmail.com). Je mag ook gewoon een keer komen kijken. Dat kan ook tijdens de training op woensdagmiddag van 16.15 tot 17.15. Meld je dan van tevoren even bij de trainer.

De volgende spelregels gelden:

• De wedstrijden duren 20 minuten
    • Er is een spelbegeleider die ervoor zorgt dat de spelers spelenderwijs leren voetballen (een van de ouders), gebruik de fluit en wees duidelijk maar ga niet het spel sturen. Je bent ervoor dat de spelregels worden toegepast.
    • Er is geen keeper en ook buitenspel bestaat niet
    • Bij de start staan de spelers in het doel en ligt de bal in het midden als de spelbegeleider het startsein geeft. Er wordt afgetrapt in het midden bij een doelpunt. De tegenspelers moeten dan altijd afstand nemen.
    • We gooien niet in. Als de bal buiten de lijn is, mag de speler hem indribbelen of inschieten.
    • Bij een achterbal is er of een corner of een doeltrap. Bij een doeltrap mag een speler twee a drie meter rechts of links voor het doel inschieten (een tip voor de spelbegeleider als het te lang duurt?? tel gewoon 3-2-1 af! en wijs gewoon een speler aan als er om de bal ruzie wordt gemaakt)
    • Is er een vriendje of vriendinnetje die een keer mee wil voetballen? Neem die gerust mee!