• FAQ vrijwilligerswerk

Hieronder staan een aantal van de meest gestelde vragen over vrijwilligerswerk en het aanmelden voor vrijwilligerstaken. Mocht jij nog een andere vraag hebben, stuur dan een mailtje naar: vrijwilligersmakelaar@vvberkum.nl

1.      Ik heb een mail gestuurd met mijn voorkeur voor vrijwilligerswerk. Is hiermee mijn aanmelding afgerond?

Niet helemaal, we willen vragen de “Voetbal.nl” app te installeren vanuit Android Play Store of Apple App Store. Dit in verband met de lidmaatschap gegevens uit de ledenadministratie van Sportlink. Aanmelden via de mail is alleen bedoeld voor vrijwilligers die geen mogelijkheid hebben om de app te gebruiken (als je geen smartphone hebt bijvoorbeeld).

2.      Ik heb al taak doorgegeven aan het contact van betreffende bestuursgroep. Moet ik dit nu nog een keer doen in de app ?

Ja, graag ook aanmelden via de Voetbal.NL app, hierdoor wordt er direct een koppeling gemaakt met de ledenadministratie voor de gegevens.

3.      Ik doe een taak of wil een taak gaan doen in de Fanshop maar die zie ik niet in de app. Wat nu?

Vrijwilligers, werkzaam in de Fanshop worden gevraagd de “Voetbal.nl” app te installeren vanuit Android Play Store of Apple App Store. Het rooster loopt via de verantwoordelijke van de bestuursgroep. Graag wel een berichtje via vrijwilligersmakelaar@vvberkum.nl, dan worden van deze vrijwilligers vermeld dat zij voldoen aan hun taak.

4.      Ik ben leider van een team, ik zie deze niet bij de voorkeurstaken in de App. Hoe gaat dat?

Leiders worden gevraagd de “Voetbal.nl” app te installeren vanuit Android Play Store of Apple App Store. Via de betreffende bestuursgroep wordt in de App vermeld dat zij voldoen aan hun verplichting. Dit is herkenbaar aan de opmerking “vrijgesteld” in de accountgegevens. Er hoeft dan geen voorkeurstaak aangegeven te worden

5.      Ik heb al aangegeven dat ik mee wil draaien in het Jan de Roos toernooi, is dat voldoende?

Nee, alleen een keer meedraaien in een toernooi of andere eenmalige activiteiten is niet voldoende om aan de vrijwilligerstaak te voldoen. We willen de werkzaamheden zoveel mogelijk verdelen over alle leden/vrijwilligers

6.      Ik heb al verplichtingen voor vrijwilligerswerk bij andere (sport) clubs. Moet ik dan ook nog vrijwilligerswerk doen bij VV Berkum?

Ja, lidmaatschap bij onze club houdt automatisch in dat er vrijwilligerswerk wordt verricht. We hebben iedereen nodig om de club draaiende te houden. Als iedereen wat doet houden we de benodigde inzet beperkt.

7.      Ik kan moeilijk/geen vrijwilligerswerk doen in verband met onregelmatig werk. Moet ik dan ook vrijwilligerswerk doen?

Ja, lidmaatschap bij onze club houdt automatisch in dat er vrijwilligerswerk wordt verricht, ongeacht werksituatie. U kunt zelf een tijdstip/taak selecteren waarop u beschikbaar bent. Er zijn diverse taken welke heel flexibel/vanuit huis uitgevoerd kunnen. Kijk bij de vacatures, er is vast wel een taak welke past.

8.      Waar is te vinden hoe vaak je ingepland wordt en hoeveel tijd de vrijwilligerstaak in beslag zal nemen? Dit is handig om te weten voordat ik me ergens voor in ga schrijven.

Op de site van VV Berkum staan alle vacatures. Als je er op klikt zie je de taakomschrijving en tijdbesteding. Ook het contactpersoon voor verdere vragen. Link naar de vacatures: https://leden.vvberkum.nl/nl/vrijwilligers-marktplaats/

9.      Ik help als ouder/verzorger vaak mee door te rijden voor uitwedstrijden, vlaggen en soortgelijke zaken. Is dit voldoende als vrijwilligerswerk?

Nee, dit is ook belangrijk, maar hiermee voldoe je nog niet aan je vrijwilligersverplichting.

10.    Ik heb me aangemeld via de voetbal.nl app. Wat moet ik nu doen?

Zodra de bestaande roosters ingevoerd zijn wordt de planning opengesteld zodat u zich kunt inschrijven op een voor u gewenste datum en tijdstip. Verder verwachten wij dat u ook daadwerkelijk komt opdagen om de vrijwilligerstaak uit te voeren en dat u zich bij onvoorziene omstandigheden tijdig de taak ruilt met een andere vrijwilliger (zie handleiding op onze website) of afmeld bij de taakbeheerder.

11.    Moet ik als leider van een team de eerdere communicatie   over het nieuwe vrijwilligersbeleid doorsturen naar mijn team?

Nee, dat is niet nodig. Alle leden hebben de informatie ontvangen. U mag ons natuurlijk wel helpen door vrijwilligers te werven binnen uw team 😉.

12.    In de communicatie over het nieuwe vrijwilligersbeleid stond een link. Is deze wel veilig?

De link is veilig. Deze verwijst naar YouTube filmpje met een nadere toelichting over de werking van de vrijwilligersmodule van Sportlink.

13.    Ik ben wel vrijwilliger, maar geen lid van VV Berkum. Hoe kan ik mijzelf registreren?

Wij registreren uw gegevens in onze administratie zodat u gebruik kunt maken van de vrijwilligersmodule van Sportlink. U dient uiteraard wel de voetbal.nl te installeren en u aan te melden als supporter van VV Berkum, zodat u niets mist van onze berichten.

14.    Komen de eerder ingedeelde taken te vervallen nu het vrijwilligerswerk opnieuw wordt ingedeeld?

Nee, de eerder ingedeelde taken/roosters worden voor de genoemde taken in de voetbal.nl app overgenomen. Daarna worden de nog vacante taken vrijgegeven zodat u zichzelf kunt inschrijven.

Vrijwillig is niet vrijblijvend

Samen maken we de club!