•

Zaterdag 25 juni 2022 is het zo ver, de finale om het Algeheel Nederlands Kampioenschap in de Reserve Hoofdklasse. Wat een spanning! We kunnen bijna niet wachten! In Amsterdam weten ze wel wie er gaat winnen. WZAWZDB zo luidt daar immers het devies. In Berkum zijn we daar echter nog niet van overtuigd. Natuurlijk zij hebben een goede ploeg die zich door drie overwinningen op achtereenvolgens Kampong, SC Genemuiden en Nemelaer, knap wist te plaatsen voor de finale. Daarvoor werd het kampioenschap behaald zonder dat er ook maar een duel werd verloren.

Bij ons was het niet anders. Bijna dan. Kampioen werden we ook. Tot de laatste wedstrijd leek dat ook zonder nederlaag te gebeuren. Toen ging het even mis. Tegen Execelsior’31 ging de laatste wedstrijd van het seizoen verloren. Met de overmacht, die het hele seizoen ten toon gespreid werd, was er mogelijk enige gemakzucht in de ploeg geslopen.

Die gemakzucht is nu weg! De wedstrijden tegen Longa ’31, DSV en Quick Boys werden eigenlijk ook wel  relatief eenvoudig gewonnen. Maar gaandeweg werd het toch steeds wat lastiger.  Nu dus de finale!  Dat gaat niet makkelijk worden, maar zeker niet onmogelijk. WZBWZDB, dat zou wat zijn! Om 12.00 uur dus, komt dat zien! Op ons eigen sportpark dus. Vraag niet hoe het kan, profiteer er van!

Rob Bruinink