• Vrouwen 1 bereiken halve finale beker

  (door D'jeanna Klink)

  De dames van Berkum bereidden zich voor op de kwartfinale van de beker. Na in de vierde ronde te zijn vrijgeloot, was Hoevelaken VR1 de tegenstander waar de vrouwen het tegen op moesten nemen. Hoevelaken speelt in de 2de klasse A en staat 11de in eigen competitie. Tijdens de bespreking bleek al snel dat Berkum de tegenstander zeker niet moest onderschatten en werd nog eens benadrukt dat winst zou betekenen dat de dames de eerste doelstelling van het seizoen zouden bereiken: ‘halve finale beker halen’. Met de gevoelstemperatuur van ?? 6 graden, maar met een prachtige kunstgrasmat in het sportpark betraden de dames (met een extra thermoshirt) het veld.

  Bij de start kwamen de dames van Berkum er vrij snel achter dat Hoevelaken een fysieke tegenstander is, die zich niet zomaar gewonnen geeft. In de eerste 5 minuten van de wedstrijd werden er maar liefst drie overtredingen gemaakt door Hoevelaken. De verschillende vrije trappen die vanuit Berkum werden genomen, waren niet ongevaarlijk, maar zeker niet raak. Tot de 10de minuut, D’jeanna ging alleen af op de keeper en wist deze uit te spelen. De keeper van Hoevelaken was het hier echter niet mee eens en haalde beide benen onder haar lichaam vandaan; penalty. Lieke, de penaltyspecialist, schoot de strafschop koelbloedig in de hoek; 1 ?? 0 . 

  Na dit strakke begin van Berkum, leken de dames nog op een roze wolk te zitten. De roze wolk die hard werd verscheurd door de dames van Hoevelaken. In de 13de minuut wist Hoevelaken voetballend door de verdediging te komen en komen zij op een 1 ?? 1 stand. Vrijwel direct hierop volgend speelde Berkum een terugspeelbal op de keeper iets te kort, waardoor de aanvaller van Hoevelaken hiertussen wist te komen. Een dure fout in de 14de minuut, zo bleek, 1 ?? 2 .

  Goed, de dames van Berkum waren wakker geschut en begonnen weer te voetballen op de goede helft, de helft van Hoevelaken. In de 17de minuut maakte Femke een mooie actie richting de goal en knalde de bal in de linker bovenhoek, 2 ?? 2. Na de onstuimige eerste 20 minuten van de wedstrijd volgde 25 minuten aan chaotisch, onrustig voetbal vanuit Berkum. Er werd weinig gevoetbald en weinig voorzetten kwamen aan. Zo gingen de dames de rust in.

  Na een moment van bezinning in de rust gingen de dames verder in de tweede helft. Bij start van de tweede helft werd direct veel druk gezet op Hoevelakens helft. Nog steeds maakte Hoevelaken veel overtredingen. Hoe vaker gefloten werd voor de overtredingen, hoe meer de dames van Hoevelaken hun protest bekend maakten. Na wat vrije trappen met mooie ‘OEH!’ momenten, kwam dan eindelijk de vrije trap met het ‘JA!!’ moment. Roos nam de vrije trap vanaf de linker kant van de zestien. Als verassingseffect legde zij de bal op Jitske, die aan kwam lopen vanaf de hoek van de zestien. Jitske knalde de bal in het rechterzijnet; 3-2!!
  Zowel Berkum als Hoevelaken wisten hierna kansen te creëren, vanuit beide kanten waarbij menig mens zou kunnen zeggen: ‘die had wel mogen zitten’. Echter was Hoevelaken in de wedstrijd vooral druk met benoemen wat anders zou moeten naar de arbitrage en was Berkum te veel aan het balen van alles wat er in had moeten zitten. Conclusie; het bleef 3 ?? 2 en de Berkum dames mogen zich klaar gaan maken voor de halve finale!

  De dames van Berkum hebben hun eerste doelstelling van het seizoen dus weten te behalen, maar zijn het er over eens dat het nu naar meer smaakt. De halve finale van de beker zal worden gespeeld op 5 mei thuis tegen Blauw Geel’55 Vrouwen 1. Dat is voor latere zorg, voor nu eerst verder met de andere doelstelling van het jaar; de competitie. Zaterdag 3 maart treden de vrouwen aan tegen DVS’33 Ermelo VR1, de nummer drie van de competitie. Willen de dames definitief uit gaan lopen van de top dan zullen ze deze wedstrijd om moeten zetten naar winst. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, dus we zien iedereen graag om 14.30 uur aan de Sportlaan 27 in Ermelo.