• VV Berkum vrouwen 1 keert wederom terug zonder punten. Deze keer zijn de punten blijven liggen in het Kasteel van Sparta Rotterdam.

    De eerste grote kans was voor de dames van Sparta in de elfde minuut. Vanuit een mooie steekpass werd de aanval geopend, vervolgd door een voorzet op maat. Dankzij de redding van Jasmijn Talens wordt de 1-0 voorkomen. Het vervolg van de eerste helft was in evenwicht, met kansen aan beide kanten. Twee grote missers van de Spartaanse spits. Vlak daarna weet Sabrine Stroo, vanuit een perfect genomen corner van Marion Strikwerda, de bal net over te koppen.

    Vlak na de rust wordt de eerste treffer gemaakt door de Rotterdamse spits. De dames van Berkum zijn, ondanks de peptalk in de rust, te zwak aan de tweede helft begonnen waardoor Sparta meteen een kans weet te benutten. Op goed aangeven vanaf de rechterflank weet de spits van de tegenpartij handig weg te draaien en de bal tegen het net te werken, 1-0. Dit heeft Berkum wakker geschut, want hierna wordt mooi voetbal laten zien. Vanaf het middenveld kan Frida Bremer oplopen en de bal steken naar Jonne Ekkel, door het op tijd uitkomen van de keepster kan hier helaas niks mee worden gedaan.

    In de zestigste minuut wordt de druk aan beide kanten opgevoerd, hierdoor komt de wedstrijd meer open te liggen. Er worden meer kansen gecreëerd. In de zeventigste minuut neemt Wenke Stedehouder nog een mooie vrije trap, Frida verlengt met het hoofd richting Dian Rolf. Helaas voor de dames van Berkum, is de Keepster van Sparta er wederom snel bij.

    Hierna worden drie verse wissels vanaf de bank ingebracht door VV Berkum: Milou, Anne en Dewi. Voor het eerst mee met Dames 1 vanuit het tweede damesteam en MO17.  Ze pakken het alle drie goed op waardoor ook de laatste minuten de wedstrijd in evenwicht blijven.

    Met de vrije trap van Marion, die op de lat belandt, is de laatste kans onbenut gebleven. Wat resulteert in een schamele 1-0 overwinning voor Sparta Rotterdam.