• WIFI anno 2021

  Het VV Berkum Wifi netwerk voldeed niet meer aan de wensen van onze gasten en leden. VV Berkum is nu ook overgestapt van provider KPN naar Ziggo. De oude KPN verbinding was toen nog gedeeltelijk ISDN en ADSL en de bandbreedte kon niet worden uitgebreid.

  Vaste telefonie binnen VV Berkum is dan ook volledig vervallen. ISDN werd overigens niet meer ondersteund door KPN sinds september 2020. Sinds enkele maanden heeft VVB daarom m.b.v. nieuwe bekabeling, switches en access points een nieuw Wifi netwerk. Het oude WIFI is dus geheel ontmanteld.

  Dit nieuwe netwerk is in en rondom de 2 gebouwen beschikbaar maar niet op de velden. Er zijn in totaal vijf access points namelijk: twee in het tribune gebouw, een in de kleine kantine, een in de grote kantine en de laatste in de hal van de kantine. De toegang is middels SSID Berkum-gast waarvan het wachtwoord in beide gebouwen gepubliceerd wordt. Dit wachtwoord is 1 maand geldig en zal dus steeds gewijzigd worden. Er is nu 1 netwerk en 1 wachtwoord. Als je van gebouw A naar B loopt hoef je niets te doen, het netwerk herkent de eerdere aanmelding.

  Ik hoop dat jullie veel plezier beleven aan deze mooie verandering. Ondanks de vele uren heb ik dit met veel plezier in coronatijd aangelegd. Dank gaat ook uit naar Arjen Langendijk voor de ondersteuning!

  Rene van Gerner

  VVBerkum ICT