• Maar liefst drie jaar hebben leden, vrijwilligers en sponsoren erop moeten wachten, maar zaterdag 7 januari 2023 was het dan weer zover: de traditionele nieuwjaarsloop en de nieuwjaarsbijeenkomst, om het nieuwe jaar in te luiden.

Dit jaar kende de nieuwjaarsloop een nieuwe organisator, namelijk de Lopers Company Zwolle, gevestigd aan het Gasthuisplein in Zwolle en voorheen jarenlang sponsor van onze voetbalvereniging Berkum. Met een heuse finishboog, partytent en banners was Lopers Company Zwolle zaterdag nadrukkelijk aanwezig. Bijna 100 deelnemers gingen van start om een afstand van 2, 4 of 8 kilometer door onze mooie wijk Berkum af te leggen. We zagen een zeer gemêleerd deelnemersveld, met maar liefst vier leden van het algemeen bestuur, maar ook veel kinderen vanaf 5 jaar, waarvan er 1 zelfs de 2 kilometer won. Kortom weer een zeer mooie herstart van onze traditionele nieuwjaarsloop. De deelnemers werden na afloop verwend met een flesje sportdrank en heerlijke eigengemaakte erwtensoep, aangeboden door de supportersvereniging van VV Berkum. Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers die de nieuwjaarsloop tot een succes hebben gemaakt. Hierbij de uitslagen van de gelopen afstanden:

• 2 KM:

1. Ted de jager

2. Fos van den Berg

3. Mees de Jong

• 4 KM:

1. Ard Sikkema

2. Robert Taals

3. Stefan Gijsbertsen

• 8 KM:

1. Melle Mulder

2. Frank Hoolsema

3. Lars Hofsink

• Ook de nieuwjaarsbijeenkomst, dit keer gehouden in de Fysiomobilae Businessclub, was een enorm succes, met verrassende nieuwtjes van voorzitter Jan Teun Fuller tijdens zijn nieuwjaarsspeech. In een heerlijke, sfeervolle ambiance konden de leden, vrijwilligers en sponsors weer bijpraten onder het genot van een hapje en een drankje. We kijken terug op een zeer geslaagde zaterdag en we wensen iedereen een ontzettend sportief 2023.