• Zuur verlies voor Berkum 2

Na het gelijke spel tegen VVOG 2  van vorige week stond er een belangrijke wedstrijd voor Berkum 2 op het programma. Uit bij concurrent Sparta Nijkerk 2. De eerste wedstrijd werd in de laatste minuut verloren van Sparta Nijkerk 2. Jasper Koekoek  werd nu opgetrommeld, omdat er enkele blessures waren bij de Berkumers. Er werd daarom in een iets andere opstelling gespeeld dan normaal.

Meer een wedstrijd tegen Aeolus dan tegen Sparta Nijkerk.
    I
    n het begin van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat het erg lastig spelen was met de harde wind (Aeolus) in Nijkerk. Lange ballen schoten alle kanten op en ook over de grond was het soms lastig voetballen. Daardoor waren er weinig kansen voor beide teams. Wel kwam Sparta Nijkerk 2 er één keer goed door en kon de bal van binnen de vijf meter in tikken, maar gelukkig voor Berkum 2 werd deze grote kans gemist.

De eerste 25 minuten bleef het rommelig. Daarna kwam Berkum langzaamaan wat beter in de wedstrijd. Het gaf Sparta Nijkerk 2 weinig ruimte en kreeg zelf enkele kansen. Daniël Holsappel had de beste kans, maar hij kon de bal niet goed genoeg raken vanuit de lucht. Ook Yoram Zandvliet was, na een goede aanval, nog dichtbij een goal, maar de keeper van Sparta Nijkerk 2 pareerde goed.

Kan gebeuren: 1-0
    Na rust begon Berkum 2 fel. Het had het betere van het spel. Na een mooie aanval kwam de bal voor de voeten van Stef Alkema. Hij schoot, maar zag zijn schot niet het doel in gaan.
    Na een uur spelen leek er voor Berkum 2 dus zeker wat te halen in Nijkerk. Toch kwam Sparta Nijkerk 2 uit het niets op voorsprong. Bart Pleijsier gooide de bal terug op keeper Jelle Brouwer die de bal verkeerd inschatte en heel ongelukkig over de bal heen schoot. Een Nijkerker kon makkelijk intikken: 1-0. Zonde, want Berkum 2 was op het moment van deze goal beter dan Sparta Nijkerk 2.

We kregen de wind er niet onder, het bleef 1-0.
    Daarna was het te lastig om nog goede kansen te creëren. Veel lange ballen konden niet goed worden verwerkt of het ontbrak aan een goede voorzet voor het doel.
    De wedstrijd was weliswaar spannend, maar niet goed. Het bleef 1-0 voor Sparta Nijkerk 2 en dat was alles bij elkaar een erg zure nederlaag voor Berkum 2 welke zeker niet nodig was.

Volgende week weer een kans.
    Toch moeten we verder kijken en is de weg omhoog nog niet helemaal doodgelopen. Daarom moet er volgende week wel gewonnen worden van CSV Apeldoorn 2. Deze thuiswedstrijd wordt gespeeld om 11.30 uur op veld 1.

Opstelling:
    Jelle Brouwer, Jasper koekoek, Chris Hutten, ( 80e Robin Kanters ) Bart Pleijsier, Mattijn Huizenga, Erik Bos, Daniel Holsappel, Joost Baas, ( 70e Jens Borger ) Stef Alkema, Yoram Zandvliet, Dennis Snel.

•   Team Gespeeld Punten
    1 AZSV 2 14 30