• Zwolle International Cup 2019 bij VV Berkum.

Op zaterdag 22 en zondag 23 juni 2019 organiseert VV Berkum de Zwolle International Cup. Het is een internationaal jeugdvoetbaltoernooi voor teams in de leeftijdscategorieën: JO11/JO13/JO15/JO17/JO19. Tijdens het toernooi doen er teams mee uit Duitsland, Engeland, Frankrijk en Nederland.

• Deelnemende teams

Uit elke leeftijdscategorie doen er minimaal 2 teams mee van VV Berkum. Het gaat om het 1e en 2e team uit de desbetreffende leeftijdscategorie. Deze keus is gemaakt in en na afstemming met de bestuursgroep en het Hoofd Opleiding Junioren. Het betreft de teams in de samenstelling zoals ze nu meedoen in de competitie 2018/2019.

In totaal verwachten we op ons toernooi zo’n 40 deelnemende teams. Hoeveel het er precies worden weten we op 12 mei 2019, de deadline van de inschrijvingen. De inschrijvingen lopen via Euro-sportring. Indien we de spelers van de teams, de leiders, de scheidsrechters (ca. 20x), de verwachte bezoekers en de vrijwilligers bij elkaar optellen komen we aan zo’n 800 mensen op ons sportpark.

Euro-sportring

De organisatie Euro-sportring organiseert in 13 landen in Europa internationale jeugd voetbal-toernooien, meisjes voetbaltoernooien, senioren voetbaltoernooien en handbaltoernooien waaraan jaarlijks meer dan 8.000 teams uit 30 verschillende landen deelnemen.

‘Zwolle International Cup VV Berkum’ en ‘Zwolle International Cup Be Quick ’28’.

Euro-sportring organiseert al 7 jaar de Zwolle International Cup bij Be Quick ’28.
    Ook dit seizoen op dezelfde dagen als bij VV Berkum.

Het is één toernooi (https://bit.ly/2UtM6dW) dat wordt georganiseerd op twee locaties, waarbij de in te stellen poules op één en dezelfde locatie worden afgewikkeld. Gegeven de omvang en het managen van het toernooi heeft de organisator (Euro-sportring) geadviseerd beide toernooien afzonderlijk (door Be Quick ’28 resp. VV Berkum) op te pakken en te organiseren.

• Leuke uitdagende activiteiten.
    Tijdens het toernooi wordt er niet alleen gevoetbald. Er worden de nodige nevenactiviteiten aangeboden zoals: een partytent met tafeltennistafels, een opblaasbare pannakooi, een stormbaan, een voetbalgoal puntendoel en de mogelijkheid van voetvolleybal op de plek van onze voormalige sporthal. We hopen één of meerdere DJ’s te strikken. En als het weer het toelaat zetten we de nodige kraampjes met food en drank buiten.

• Toernooicommissie en de voorbereidingen.
    We zijn uiteraard al druk met de voorbereidingen.

Op 27 oktober 2018 zijn de leden van de Bestuursgroep Junioren en de Bestuursgroep Pupillen en de resp. leiders voor het eerst geïnformeerd.
    In het verlengde daarvan is een zg. Toernooicommissie opgezet waarbinnen twee 2e jaars CALO-studenten (Cas Peperkamp en Menno Elzerman) de coördinatie in handen hebben, daarbij geholpen  door een AB-lid, de voorzitter Bestuursgroep Junioren en de wedstrijdsecretarissen (René en Klaas Weertman).

Vrijwilligers.
    Op dit moment zijn we verschillende lijntjes aan het uitleggen om de benodigde vrijwilligers te werven voor beide toernooidagen. In het verlengde waarvan we ook een concreet overzicht van vrijwilligerstaken voorleggen. Mocht u via die weg niet bereikt worden dan maakt u ons heel gelukkig indien u via zic.berkum@gmail.com wilt laten weten of u een dag of dagdeel een vrijwilligerstaak op u wilt nemen. Wij nemen dan wel contact met u op om door de lijst met vrijwilligerstaken heen te lopen.

Over beide dagen verdeeld verwachten we zo’n 102 vrijwilligers nodig te hebben voor het soepel laten verlopen van het toernooi.

• Namens Toernooicommissie ZIC
    Menno Elzerman en Cas Peperkamp