• Belangrijke informatie over het gebruik van de voetbal.nl app

 • Download de voetbal.nl app

  Download de voetbal.nl app nu en stel je account in met het emailadres waarmee je bij VV Berkum bent ingeschreven in de ledenadministratie. Op deze wijze krijg je relevante informatie over onze vereniging, je eigen team(s), vrijwilligers voorkeurstaken, trainingen, evenementen en als je betrokken bent bij een bestuursgroep ook vergaderingen en bijeenkomsten.
  In je team kun je zaken als aanwezigheid en autoindeling met elkaar delen. Super handig om op de hoogte te blijven van alles wat er binnen je team en VV Berkum afspeelt.

 • Instellen van je account

  Als je de voetbal.nl app gaat installeren zal er gevraagd worden om je te registreren of in te loggen. De volgende situaties kunnen zich voordoen.

  1. Je hebt al een account van Voetbal.nl. Je kunt inloggen met je bestaande account. Bij het inloggen wordt er wel gevraagd om het emailadres opnieuw te koppelen. Zorg dus dat je het emailadres gebruikt waarmee je bij VV Berkum in de ledenadministratie bekend bent.

  Hoe weet ik met welk emailadres ik bekend ben bij VV Berkum? Het adres waarop je doorgaans de mailtjes van VV Berkum ontvangt is het adres waarmee je bij onze vereniging bekend bent. Of vraag het geregistreerde emailadres op via de ledenadministratie van VV Berkum.

  2. Je hebt nog geen account. Via registreren kun je een nieuw account aanmaken. Zorg er wederom voor dat je het emailadres gebruikt waarmee je bij VV Berkum bekend bent.

  3. Je hebt al een account aangemaakt via de KNVB wedstrijdzaken app. Je kunt dit account gewoon gebruiken om in te loggen in de Voetbal.nl app. De koppeling is reeds gelegd.

 • Als ouder gebruik maken van de voetbal.nl app

  Wil je als ouder weten hoe je de gegevens van je kind kunt beheren, lees dan onderstaande informatie goed door.

  Kinderen tot 16 jaar kunnen hun persoonsgegevens binnen Voetbal.nl niet meer zelf beheren. WIs wijzigen wel noodzakelijk? Dan zijn de ouders/verzorgers daar voortaan de aangewezen personen voor.

  Sinds 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Die stelt dat kinderen tot 16 jaar niet zelf mogen aangeven of zij met naam en/of foto zichtbaar willen zijn binnen een platform. Voetbal.nl heeft ervoor gekozen om deze beslissing voortaan te leggen bij de ouders/verzorgers.

  Jonger dan 16 jaar: wel inzien, niet wijzigen

  Binnen Voetbal.nl wordt er gekeken naar het e-mailadres van het lid om te herkennen of deze in een bepaald team actief is. Voetballende leden die jonger zijn dan 16 jaar kunnen vanaf nu niet meer zelf hun eigen privacygevoelige gegevens beheren in de Voetbal.nl app en website. Zij kunnen die wel inzien, maar niet meer wijzigen. Nieuwe leden zullen zijn standaard niet met naam en foto zichtbaar zijn binnen Voetbal.nl, tenzij je dit zelf bij de instellingen aanpast.


  Ouders: gegevens beheren van het kind


  Ouders kunnen de volgende gegevens beheren: 

  • Spelerspasfoto (bij voorkeur een foto in clubkleding! Geen vakantiefoto's)
  • Adresgegegvens
  • Telefoonnummer(s)
  • Zichtbaarheid op Voetbal.nl
  • E-mailvoorkeuren

  Als de ouder zelf ook lid is van de KNVB, dan kan hij/zij de keuze maken voor wie hij/zij de gegevens wenst aan te passen, zichzelf of zijn/haar kind.

   

  Om ervoor te zorgen dat kind en ouder op een juiste manier de voetbal.nl app (en website) kunnen gebruiken, hieronder worden de meest voorkomende situaties toegelicht.

  1. Mijn kind heeft geen eigen telefoon. Hoe kan ik de gegevens wijzigen?

  Wij raden je het volgende aan te doen:

  • Neem contact op met de vereniging en geef jouw e-mailadres door. De vereniging zal dit mailadres toevoegen in de ledenadministratie als primair e-mailadres van het lid en bij ouder/ verzorger 1.
  • Download de voetbal.nl app en maak een account aan door je met het bij de vereniging bekende e-mailadres te registreren.
  • Log vervolgens in en ga naar menu Instellingen -> Mijn kinderen. 

  Je kan nu alles van je kind zien en beheren maar ook gewoon (mocht je zelf nog spelen) je eigen informatie beheren.

  2. Mijn kind heeft een eigen telefoon, maar ik wil de gegevens beheren. Hoe doe ik dat?

  Wij raden je het volgende aan te doen:

  • Neem contact op met de vereniging en geef jouw e-mailadres door. De vereniging zal dit mailadres toevoegen in de ledenadministratie bij e-mail ouder/ verzorger 1Het e-mailadres van je kind is het primaire adres.
  • Download de voetbal.nl app en maak een account aan door je met het bij de vereniging bekende e-mailadres te registreren.
  • Als ouder log je nu in als ouder/toeschouwer en volg je jouw kind via favorieten.

   Je kind kan nu zelf alle informatie zien, maar jij kan zijn/ haar gegevens beheren.

  3. Mijn kind is 16 en beheert (voortaan) zelf zijn gegevens. Moet ik hiervoor iets instellen?

  Als ouder hoef je niets te doen.

  • Het e-mailadres van je kind is bekend bij de club en daarmee kan hij/ zij inloggen in de app. 
  • Als ouder kan je als toeschouwer gebruik maken van de app en je kind volgen via favorieten. 

  Je kind kan nu alles inzien en zelf zijn/ haar gegevens beheren.

  Let op: Via een toeschouwer account kun je geen gebruik maken van alle opties van de KNVB Voetbal.nl app (o.a. doorgeven aanwezigheid, inschrijven voor vrijwilligerstaken). Dat kan alleen door leden van de KNVB. Iedereen die lid is van VV Berkum is daarmee tevens lid van de KNVB.

 • Meerdere kinderen als lid bij VV Berkum?

  Heb je meerdere kinderen als lid bij VV Berkum en is je emailadres gekoppeld aan meerdere leden van VV Berkum? Geen probleem! Bij het inloggen in de app wordt er gevraagd voor welk kind je wilt inloggen. Op deze manier krijg je alle relevante teaminformatie voor je kinderen te zien. Switchen naar een ander kind kan door in het menu instellingen van de voetbal.nl app te kiezen voor  "persoon kiezen".

 • Persoonlijke instellingen wijzigen

  Via instellingen (eerst via de 3 horizontale streepje linksboven in je scherm) kan je een aantal zaken instellen, zoals:

  - Account
  - Pushberichten
  - Mijn gegevens

  Account
  Binnen dit menu kan je Uitloggen en ook het Account verwijderen. Bij de laatste optie wordt je account volledig verwijderd en zul je als je weer gebruik wilt maken van de App van Voetbal.nl opnieuw moeten registreren.

  Pushberichten
  Binnen dit menu kan je de instellingen voor pushberichten beheren en je voorkeursapparaat instellen. Het instellen van je voorkeursapparaat is van toepassing als je met hetzelfde account op meerdere apparaten gebruik maakt van de Voetbal.nl App.

  Bij IOS kan je pushberichten aan- en uitzetten door te kiezen voor Instellingen/Berichtgeving en vervolgens voor de app van Voetbal.nl. Hier kan je Sta berichtgeving toe aan- en uitzetten.

  Mijn Gegevens
  Mijn persoonsgegevens
  Via Mijn Gegevens kan je jouw persoonlijke gegevens inzien en wijzigen,

  Foto
  Je ziet hier jouw foto. Lees hier meer over het gebruik van je foto. Aan het begin van het voetbalseizoen maakt de teammanager/leider van je VV Berkum team een nieuwe foto in clubkleding. Deze foto is belangrijk voor controle door de scheidsrechter en geeft onze vereniging een uniforme uitstraling. 

  Persoonsgegevens
  Inzien van je persoonsgegevens. Let op, je naam kun je niet wijzigen. Het wijzigen van deze gegevens kan alleen plaatsvinden via de ledenadministratie van je vereniging. Het is tevens mogelijk deze gegevens te laten wijzigen door de bond. 

  De onderstaande gegevens kun je wel zelf wijzigen in de app:

  Adresgegevens
  Adres, postcode en woonplaats.

  Communicatiegegevens
  Vaste telefoon en mobiele telefoonnummer.

  Zichtbaarheid (o.a. in de app en op de club website)
  In de app kan je zelf je niveau van zichtbaarheid instellen. Lees hier meer over zichtbaarheid van jouw persoonsgegevens.

  E-mail 
  Instellen of je de nieuwsbrief en/of aanbiedingen van voetbal.nl wil ontvangen.

  Zichtbaarheid in verslagen
  Beheren van jouw toestemming voor het delen en tonen van jouw naam en wedstrijddata in automatisch gegenereerde wedstrijdverslagen.

  Mijn kinderen
  Contactgegevens en privacyinstellingen van je kinderen.

 • Meer vragen?

  De voetbal.nl app wordt beschikbaar gesteld door Voetbalmedia. Uitgebreide informatie over de voetbal.nl app kun je vinden in het support center op de website Sportlink.nl.

  Heb je algemene vragen over wijzigen van je lid gegevens dan kun je terecht bij ledenadministratie@vvberkum.nl

  Kom je er alsnog niet uit, ictbeheer@vvberkum.nl doet graag een poging je te helpen.

 • Privacy instellingen & koppeling met VV Berkum


  Heb je vragen over het instellen van je privacy in de Voetbal.nl app? Bekijk dan het onderstaande filmpje.

 • Vind de Voetbal.nl app in ...

 • App Store
 • Google Play Store